Over Gene Keys

Wat zijn Gene Keys?

Een vraag die meteen opkomt wanneer mensen ze nog niet kennen. De naam klinkt complex en is eigenlijk simpel: het zijn sleutels naar de vele schatten die in je DNA, je genen verborgen liggen.

64 achetypen

De Gene Keys zijn 64 archetypen, gespiegeld in onze genen, die ons de toegang verschaffen tot het hoogste potentieel dat in ons zit. Iedere Gene Key vertegenwoordigt een pad dat laat zien hoe daarbij te komen. Zo zijn er dus 64 mogelijke paden, die allen naar het hoogste leiden: het hoogste in jou als mens en het hoogste in de hele schepping.

Alleen door zelf de paden, die in je eigen genen verborgen liggen, te belopen, ontsluit je hun rijkdom. Hiervoor is geduld nodig. Je hebt pauzes te nemen in je dag en ruimte te maken voor contemplatie: een dagelijkse bewuste mijmering over je wat er in je leven speelt waardoor je de wijsheid daaruit kunt ontvangen.

De Gene Keys zijn een levende, alsmaar groeiende transmissie, een synthese waarin vele wijsheidspaden en leringen, modern en oeroud, samenkomen. De meest prominente elementen waarop de Gene Keys zijn gebouwd zijn de I Tjing, Human Design en astrologie (de laatste is o.a. de ingang voor het Hologenetische Profiel – zie onder).


Richard Rudd

Deze mystieke en toch zo alledaagse Engelsman, is de grondlegger van de Gene Keys. Afkomstig uit een familie met een bekende wijn- en drankenhandel, koos Richard een hele andere ‘weg van de spirits’. Hij studeerde metafysica en literatuur, ging reizen en bestudeerde vele Oosterse filosofieën en wijsheden, zelfstandig en met grote leraren.

Toen hij 29 jaar oud was kreeg hij een spontane verlichtingservaring van drie dagen en nachten, die voor hem de opening was naar alles wat hij later zou vormgeven en beschrijven in wat we nu kennen als de Gene Keys.
Schrijven begon voor Richard pas werkelijk na het leren kennen van zijn vrouw Marian toen hij begin 30 was. Hierin kon hij ook zijn liefde voor poëzie kwijt, wat hem in 2006 de ‘FISH international poetry award’ in Ierland opleverde. Richard en Marian kregen drie kinderen en hij werd een echte familie-man.

Rond 2002 begon hij te schrijven aan wat nu het ‘Dikke Boek’ wordt genoemd ‘The Gene Keys – Embracing your Higher Purpose’, wat in 2009 het licht zag. Vele boeken en cursussen rondom de Gene Keys volgden, die allemaal te vinden zijn op de website van Gene Keys


Jouw Hologenetisch Profiel

Zoals je misschien al zou verwachten: ieder mens draagt alle 64 archetypen van de Gene Keys in zich. Maar in ieder van ons, is er een aantal dat speciale nadruk krijgt, op grond van jouw geboortemoment. Zo kun je jouw reis door de Gene Keys heel persoonlijk maken en ontdekken hoe een aantal van die 64 transformatiepaden heel direct in jouw leven spelen. Je gaat als het ware op reis door een gebied, een veld, dat jij in dit leven wilt ont-dekken, waarmee je jezelf bevrijdt en transformeert.

De reis door dat levende dharma-veld (het veld van alles wat er op je pad komt in het leven) naar je hoogste natuur, vraagt om een kaart die je helpt het te navigeren. Deze kaart wordt je Hologenetische Profiel genoemd. Je kunt jouw Hologenetisch Profiel hier in het Engels downloaden. De Nederlandse vind je hier. Hieronder zie je hoe het eruit ziet.


Nieuwsgierig?


Ben je geïnteresseerd geraakt in de Gene Keys of wil je er meer van weten? Er zijn vele mogelijkheden om ermee aan de slag te gaan en er op een laagdrempelige manier vertrouwd mee te raken:

En natuurlijk kun je met al je vragen terecht via: info@genekeysnederland.nl